Originálne Pho a iné vietnamské špeciality z čerstvých kvalitných surovín
- Úvod
- >>
- Jedálny lístok
- >>
- Iné hlavné jedlá
- >>
- 16. Chrumkavé kura alebo kačica - Ga / Vit Gion
16. Chrumkavé kura alebo kačica - Ga / Vit Gion
Vietnamská verzia jedného z najobľúbenejších ázijských jedál. Tajomstvo spočíva v marinovaní mäsa v špeciálnej zmesi korení a opatrného vypraženia do zlatista.
Chrumkavé kura alebo kačica GÀ / VỊT GIÒN (číta sa ga / vit zon) sa podáva s restovanou zeleninou a vhodnou omáčkou. Chuť korenistej krusty najlepšie vynikne s čistou jazmínovou ryžou.
Hmotnosť mäsa: 100 g
Varianty:
16A. kura - podáva sa s restovanou zeleninou ako oblohou
a sladko-pikantnou omáčkou - 6,00 € (alergény: 1, 3)
16B. kačica - podáva sa s restovanou zeleninou ako oblohou
a sladkastou sójovou omáčkou - 7,20 € (alergény: 1, 3, 6)
Alergény v potravinách
1. Obilniny obsahujúce lepok t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody; 2. Kôrovce a výrobky z nich; 3. Vajcia a výrobky z nich; 4. Ryby a výrobky z nich; 5. Arašidy a výrobky z nich; 6. Sójové zrná a výrobky z nich; 7. Mlieko a výrobky z neho; 8. Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové a queenslandské orechy a výrobky z nich; 9. Zeler a výrobky z neho; 10. Horčica a výrobky z nej; 11. Sezamové semená a výrobky z nich; 12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l; 13. Vlčí bôb a výrobky z neho; 14. Mäkkýše a výrobky z nich
Hmotnosť mäsovej zložky jedál je uvedená v surovom stave.